Boris I forretningen
Martine Simonsen & Boris Zeichner. Martine er en af forretningens tæppe konservatorer
Martine Simonsen & Boris Zeichner. Martine er en af forretningens tæppe konservatorer
Boris Zeichner

Tæpper fra fødslen

Boris Zeichner er indehaver af Wiinstedt. Han er cand. mag i religionssociologi, formand for Selskabet for Orientalske Tæpper og sidder desuden i bestyrelsen for Brancheforeningen for Orientalske Tæpper.

Det første år af sit liv boede Boris Zeichner i baglokalet i sin morfar Erling Wiinstedts butik i København, fordi hans forældre var i bolignød. Duften af tæpper har fulgt ham siden. Som barn og ung kom han dagligt i butikken. Her iagttog han det daglige arbejde med vurdering og reparation og lærte af sin mors og morfars store viden om materialer, farver og håndværk.

Tæppernes kulturelle kontekst

Under Boris Zeichners universitetsstudier i religionssociologi var han på flere antropologiske og religionssociologiske rejser med feltarbejde. Studierne og rejserne har tilføjet endnu et lag af forståelse for, hvilken kulturel kontekst tæpperne kommer fra.  Siden har Boris Zeichner skiftet turene med feltarbejdet ud med rejser, hvor formået er at købe tæpper til forretningen. Han har fundet og købt tæpper i blandt andet Tyrkiet, Marokko, Iran og Usbekistan, Kina og Indien.

Tredje generation

Boris Zeichner overtog forretningen efter sin morfar, Erling Wiinstedt, i 2009. De arbejdede side om side i tæppeforretningen til Erling Wiinstedts døde 100 år gammel i 2013. Boris Zeichners mor arbejder stadig i forretningen med reparation af tæpper. Selv er Boris Zeichner altid at træffe i åbningstiden, medmindre han er hjemme hos en kunde for at vise tæpper frem eller på rejse for at købe tæpper.

Boris Zeichner kan kontaktes på  telefon 29 44 35 08 eller på mail